Pôvod: Belgicko, 19.st.
Opeľovacie pomery: dobrý opeľovač, kvitne stredne skoro, opeľuje ju Avranšská
Rast a strom: stredne silný, ihlanovitý rast; koruna je malá, vysoká, slabo rozvetvená, pod váhou ovocia neskôr rozprestretá. Plodnosť 6 r. po výsadbe, pravidelná, hojná.
Plod: stredne veľký plod úhľadného hruškovitého, kužeľovitého i zvonovitého tvaru. Šupka je zeleno-žltá, neskôr citrónovo žltá, stredne tvrdá, drsná, pokrytá hrdzavými bodkami. Dužina je belavá až žltá, maslová, okolo jadrovníka zrnitá, tuhá, chuťovo príjemne sladká, korenistá, s jemnou arómou škorice. Zber začiatkom októbra, konzumná zrelosť: november; skladovateľnosť do decembra až januára. Vhodná na priamy konzum, sušenie, muštovanie, výrobu destilátov, kompótov, lekvárov; pri skladovaní dozrieva postupne, chuť a kvalitu si v dobrých podmienkach udrží do decembra/ januára.
Stanovište: odrode sa darí aj vo vyšších a drsnejších polohách; preferuje slnečné a teplé stanovište chránené pred vetrom a stredne ťažkú, úrodnú, priepustnú pôdu.
Odolnosť: stredná odolnosť voči mrazu a chorobám. V uzavretých polohách náchylnosť ku chrastavitosti.