Pôvod: Nemecko, 2. pol. 19. st.
Opeľovacie pomery: vhodné opeľovače: Blumenbachova maslovka, Hardenpontova maslovka, Esperenova bergamotka, Boscova fľaša.
Rast a strom: bujný rast, vytvára vysoko pyramidálnu až vysoko guľovitú korunu. Skorý nástup do plodnosti, úrodnosť vysoká a pravidelná.
Plod: veľký, hruškovitý až zvonovitý. Šupka je hladká, nemastná, zelenožltá, po dozrení oranžovožltá až červenožltá, s výraznými hnedozelenými bodkami, predovšetkým v oblasti kalicha a stopky. Dužina žltobiela, jemnozrnná, šťavnatá, chuť sladkokyslá, slabo aromatická, mierne trpká. Zber na začiatku septembra, konzumná zrelosť september až polovica októbra. Plody sú vhodné pre priamy konzum, výrobu kompótov, štiav.
Stanovište: teplejšie polohy (nížiny až stredné polohy), dostatočne vlhké a na živiny bohaté pôdy.
Odolnosť: zdravá a nenáročná odroda, odolná voči mrazu.