Pôvod: Francúzsko
Opeľovacie pomery: cudzoopelivá, medzi vhodné opeľovače patria: Charneuská, Williamsova, Lectierova, Madame Verté, Dekanka zimná. Dobre opeľuje iné odrody.
Rast a strom: strom rastie slabšie, vytvára ihlanovitú, širokú korunu s redšími hlavnými vetvami, ktoré smerujú šikmo hore; postranné vetvy sú v neskorších rokoch mierne previsnuté; plodonosné drevo je krátke. Plodnosť nastupuje skoro a je veľmi dobrá, stála a pravidelná.
Plod: stredne veľký až veľký (v závislosti od kvality pôdy), tvar pretiahnutý, kužeľovitý, nerovnomerný až mierne hrboľatý. Šupka je hladká, zelená, po dozretí jasno-žltá, zriedkavo sa objaví i načervenalé líčko, drobné lenticely sú prítomné v blízkosti stopky. Dužina je biela, rozplývavá, šťavnatá, chuť sladká až mierne kyslastá. Zber koncom augusta (zbierame ešte tvrdé plody), konzumná zrelosť 8-10 dní po zbere, skladovateľnosť cca. 2 týždne. Plody sú vhodné na priamy konzum a na výrobu kompótov. Prepravu znášajú dobre len tesne po zbere, v tvrdom stave.
Stanovište: náročnejšia na stanovište, vyžaduje nižšie a stredné polohy - do 400 m.n.m. a živné pôdy, chránené pred vetrami a mrazmi. Vhodná predovšetkým do záhrad.
Odolnosť: dobrá odolnosť voči chorobám a škodcom, netrpí chrastavitosťou. Mladé stromy sú menej odolné voči mrazom.