Pôvod: Belgicko, 18.st.
Opeľovacie pomery: vhodné opeľovače: Boscova fľaša, Blumenbachova maslovka, Charneuská, Madame Verté, Hardyho maslovka, Clappova maslovka, Parížanka, Williamsova, Trévouxská. Dobrý opeľovač.
Rast a strom: v mladosti bujný, neskôr stredne silný rast. Vytvára ihlanovitú, redšiu korunu. Plodnosť neskoršia, stredná.
Plod: veľký, hrboľatý plod. Šupka je hrubá, najskôr svetlo-zelená, neskôr žltá, s početnými hrdzavými lenticelami, niekedy s načervenalým líčkom. Dužina je belavá, maslovitá, veľmi jemná, sladko kyslastá, príjemne korenistá. Zber v októbri, konzumná zrelosť: november až december. Po dosiahnutí zrelosti sú plody vhodné na priamy konzum; skladovateľnosť do februára.
Stanovište: nižšie a stredné polohy, teplé a chránené stanovište; kypré, úrodné, hlboké pôdy. V suchých pôdach plody predčasne opadávajú.
Odolnosť: odolnosť voči mrazu stredná, v mladosti nízka; v nevhodných podmienkach (v studených pôdach) plody trpia kamienkovitosťou.