Pôvod: pravdepodobne Francúzsko, pol. 19. st.
Opeľovacie pomery: cudzoopelivá, výborný opeľovač pre mnohé odrody hrušiek
Rast a strom: veľmi bujný rast, úroda pravidelná a bohatá
Plod: veľký a pravidelný, tupo kužeľovitý, šupka šedozelená, husto bodkovaná, škoricovo hrdzavá, na slnečnej strane načervenalá. Dužina belavá, niekedy až lososovo ružovkastá, veľmi šťavnatá, jemná, rozplývavá, chuť výborná, sladko korenistá. Stolová a tržná odroda, vhodná aj na zaváranie, výrobu lekváru, vína. Dozrievanie okolo polovice septembra, plody sú vhodné na konzum cca. za 2-3 týždne.
Stanovište: znesie aj vyššie, ale chránené polohy, darí sa jej v dobrých pôdach.
Odolnosť: dobrá odolnosť voči mrazu, vo veľmi teplých polohách ju vyhľadáva škodca kvetovka hrušková.