Pôvod: Francúzsko, koniec 19. st.
Opeľovacie pomery: všeobecne dobrý opeľovač, dobre ju opeľuje Avranšská, Clappova, Hardyho, Drouardova.
Rast a strom: stredný rast, vytvára ihlanovitú/ kužeľovitú korunu. Listy sa na jeseň v hornej časti koruny sfarbujú do červena, v spodnej nažlto. Plodnosť neskoršia, pravidelná, stredne vysoká.
Plod: plod je veľký, baňatý, smerom ku stopke zúžený, na povrchu nerovný, plocho zhrbolený. Šupka je hladká, skôr matná, svetlo žlto-zelená, pokrytá veľmi jemnými hnedými bodkami. Dužina je belavá, neskôr žltkastá, jemná, v okolí jadrovníka zrnitá, šťavnatá, chuťovo sladká až sladko-kyselkavá, korenistá. Zber v októbri, konzumná zrelosť v novembri až januári, skladovateľnosť do januára. Vhodná na priamy konzum, výrobu destilátu, muštovanie, sušenie.
Stanovište: teplé, chránené polohy a úrodné pôdy.
Odolnosť: stredná odolnosť voči mrazu, netrpí chrastavitosťou ani moniliózou.