Pôvod: Francúzsko, 2. pol. 16. stor.
Rast a strom: rast veľmi bujný; strom sa dožíva vysokého veku, vytvára mohutnú, riedku korunu s šľahúňovými vetvami; kmeň je silný a hladký; plodnosť skorá, veľká.
Plod: malý až stredne veľký; tvar je krátko kužeľovitý, zaoblený; šupka je svetlozelená alebo mierne nažltlá, pevná, nepodlieha nárazu alebo tlaku. Dužina je maslovitá, jemná, šťavnatá, príjemne vonia, chuť je sladká, sladko-kyslastá, muškátovito korenitá. Dozrieva okolo 15.-22. júla, ale zbiera sa skôr (ešte v tvrdom stave, približne o týždeň skôr než úplne dozreje). Skorá letná hruška vhodná na priamy konzum, výrobu džemov, sirupov, vína, zaváranie, sušenie.
Stanovište: odroda menej náročná na polohu, ale najviac sa jej darí v teplých polohách; vyžaduje hlbokú, nie príliš ľahkú pôdu.
Odolnosť: menšia odolnosť voči chrastavitosti.