Pôvod: Francúzsko, vypestoval ju J.C. Nelis v r. 1815 v Mechelene
Opeľovacie pomery: dobrý opeľovač, kvitne neskoro a kvety sú mrazuodolné; opeľujú ju Boscova fľaša, Hardyho maslovka, Krivica a Williamsova
Rast a strom: slabší rast, vytvára ale veľkú, guľovitú a hustú korunu. Kmeň i vetvy sú húževnaté, odolávajú nepriaznivým vplyvom.
Plod: stredne veľký plod širšieho, hruškovitého tvaru, zúženého smerom ku stonke. Povrch býva často nerovný, šupka je hrubá, veľmi drsná, pokrytá hrdzou alebo hrdzavými lenticelami. Základná farba je zelená, neskôr zelenožltá, po dozretí sa spočiatku tmavá hrdza sfarbuje do svetlohneda. Biela až zelenkastá dužina je jemná, šťavnatá, chuťovo výborná, príjemne škoricovo korenistá. Zber začiatkom alebo v polovici októbra, konzumná zrelosť: v decembri až januári; skladovateľnosť do februára. Vhodná na priamy konzum, kompóty, sušenie.
Stanovište: odroda nenáročná na pôdu a polohy, darí sa jej aj vo vyšších, drsnejších polohách, prospieva v pôde ľahšej, piesčitej i v pôde ťažkej, hlinitej.
Odolnosť: mrazuodolná odroda, odolná voči chrastavitosti.