Pôvod: Francúzsko , 2. pol. 19. stor.
Rast a strom: rast bujný, neskôr stredne bujný, koruna je široko ihlanovitá, plodonosné drevo kratšie a husté. Plodnosť skorá, pravidelná, stredná.
Opeľovacie pomery: vhodné opeľovače: Boscova fľaša, Júlová, Clappova maslovka, Madame Verté, Lectierova, Hardyho maslovka. Sama dobre opeľuje iné odrody.
Plod: stredne veľký, tvar podlhovastý, hruškovitý, zaoblený; šupka je drsná, silná, tuhá, polomatná, farba zeleno-žltá až žltá, s hrdzavými lenticelami. Dužina je biela, sladká, jemná, šťavnatá, chuť príjemne korenistá, mierne kyslastá. Zber koncom októbra, konzumná zrelosť v decembri, skladovateľnosť do februára. Plody sú vhodné predovšetkým na priamy konzum a sušenie. Dobre znášajú prepravu.
Stanovište: ideálne sú úrodné, výhrevné pôdy s dostatkom vlahy, teplé a stredné oblasti (v drsnejších polohách ovocie úplne nedozrieva).
Odolnosť: stredná odolnosť voči hubovým chorobám a vysoká odolnosť voči nízkym teplotám.