Pôvod: Francúzsko, 19. st.
Opeľovacie pomery: je dobrým opeľovačom, opeľuje ju Blumenbachova, Avranšská, Clappova, Williamsova
Rast a strom: stredne bujný, zdravý rast, vytvára veľkú, silne rozvetvenú korunu vysoko-guľovitého tvaru. Plodnosť 5.-8. r. po výsadbe, pravidelná, stredná až vysoká.
Plod: stredne veľký až veľký plod vajcovitého tvaru, niekedy mierne hranatý alebo k jednej strane stlačený. Šupka je jemná, hladká, čiastočne mastná, jemne hrdzavá; farebne zelená, pri dozretí zlatožltá alebo citrónovo žltá. Dužina je mäkká, veľmi šťavnatá, maslová, chuťovo výborná, polosladká až kyselkavá, korenistá. Zber v 2. pol. septembra, konzumná zrelosť: v pol. októbra, skladovateľnosť okolo 14 dní. Vhodná na priamy konzum, výrobu destilátu.
Stanovište: odroda náročná na teplo, preferuje nižšie a hlboké, hlinité, dostatočne vlhké a teplé pôdy.
Odolnosť: odolná voči monilióze, mladé stromčeky menej mrazuodolné