Pôvod: Belgicko, 1. pol. 19. st., ovocinár Courtray
Opeľovacie pomery: opeľujú ju Avranšská, Clappova, Madame Verté, Parížanka, Trévouxská, Williamsova
Rast a strom: stredný rast, vytvára vysoko ihlanovitú korunu. Plodnosť do 5 rokov po výsadbe, úrodnosť veľká, každoročná.
Plod: veľký plod hruškovitého tvaru (niekedy viac guľovitý, niekedy viac zúžený). Hladká a lesklá šupka je zelená, husto pokrytá bledohrdzavými bodkami a pri kalichu hnedošedou hrdzou. Biela, pod šupkou zelenkastá dužina je silno šťavnatá, maslová, chuťovo výborná, polosladká, korenistá s jemne pikantnou trpkastou príchuťou. Zber v 1. pol. októbra, konzumná zrelosť: postupná, od 2. pol. novembra; skladovateľnosť do januára až marca. Vhodná na priamy konzum, sušenie, výrobu destilátu, džemov, zaváranie.
Stanovište: odrode sa darí na chránenom stanovišti a v hlbokej, hlinitej, dostatočne vlhkej a teplej živnej pôde.
Odolnosť: odroda je odolná voči mrazu a plesniam; v nevhodných podmienkach náchylná na chrastavitosť.