Pôvod: Nemecko, 2. pol. 19. st., semenáč Landsberskej renety
Opeľovacie pomery: vhodné opeľovače napr. James Grieve, Ananásová reneta, Coxova reneta, Parména zlatá zimná. Dobrý opeľovač.
Rast a strom: stredne bujný rast, vytvára kužeľovitú až previsnutú korunu. Plodnosť skorá, každoročná, bohatá.
Plod: veľký, tupo rebernatý, sploštený plod. Šupka je lesklá, mastná, žltozelená s nepatrným svetločerveným líčkom. Dužina je žltkastá, veľmi šťavnatá, voňavá, chuť dobrá, kyselkavá, aromatická. Vyšší obsah vitamínu C. Zber v pol. októbra, konzumná zrelosť: december, skladovateľnosť do marca až apríla. Vhodná na priamy konzum, muštovanie. Plody sú vhodné proti prekysleniu žalúdka.
Stanovište: slnečné stanovište, otvorené polohy a hlboké hlinité pôdy. Neznáša mrazové polohy.
Odolnosť: nižšia odolnosť voči mrazu; náchylnosť k chrastavitosti a múčnatke.