Pôvod: Anglicko, r. 1700
Opeľovacie pomery: vhodné opeľovače: Coxova reneta, Croncelské, Gdanský hranáč, Parména zlatá zimná. Zle opeľuje iné odrody.
Rast a strom: stredne bujný rast, vytvára veľkú korunu, ktorá je široká, stredne hustá, neskôr previsnutá. Plodnosť neskoršia, úrodnosť skôr nepravidelná.
Plod: stredne veľký až veľký, široko kužeľovitý, nesúmerný, plocho rebrovitý, nepravidelný k jednej strane / skosený. Šupka je drsná, pruhovaná - mramorovaná, žltozelená s hnedo-červenkastým líčkom. Dužina pevná, žltkastá, chrumkavá, s muškátovou vôňou, na vzduchu hnedne. Chuť je sladkokyslá a veľmi dobrá. Zber koncom septembra až začiatkom októbra, konzumná zrelosť: 2. polovica októbra až december, skladovateľnosť do marca. Vhodná na priamy konzum, výrobu vína a džemov, sušenie, muštovanie. Plody sú odolné voči otlačeniu, dobre znášajú prepravu a vyžadujú skladovanie vo vlhkejšom prostredí.
Stanovište: preferuje chladné a vyššie polohy s vlhkým ovzduším a úrodné pôdy; neznáša sucho a príliš teplé polohy.
Odolnosť: mrazuvzdorná odroda v dreve i v kvete, stredne odolná voči chrastavitosti. V nadmernom vlhku či suchu trpí rakovinou, vo vetre padá a býva napadnutá vlnačkou krvavou.