Pôvod: pravdepodobne Porýnie, Nemecko
Opeľovacie pomery: vhodné opeľovače: Priesvitné letné, Ananásová reneta, Ontario, Parména zlatá zimná, Baumannova reneta; samotná odroda je zlým opeľovačom.
Rast a strom: zdravý rast, strom mohutný, košatý, koruna pyramidálna, neskôr guľovitá; plodnosť neskoršia, vyvážená pravidelnou a stálou úrodnosťou. Nenáročná, dlhoveká jabloň.
Plod: stredne veľký, tvarovo variabilný - vajcovitý, homolovitý, súdkovitý alebo guľovitý; šupka zelená, neskôr zelenožltá, na slnečnej strane červená do polovice až dvoch tretín plodu, s pruhovaním, škvrnami a svetlými lenticelami; dužina je hrubozrnná, do januára tuhá, trpká, kyslá, od neskorej jari mäkne a nadobúda sladkú, mierne nakyslú, príjemnú chuť. Zber v 2. polovici októbra, konzumná zrelosť od marca, skladovateľnosť do júla i dlhšie. Jablko vysokej kvality vhodné na výrobu muštu, cideru, džemov, sušenie a v konzumnej zrelosti na priamy konzum; je veľmi tvrdé, dobre znáša balenie, transport a dlhé skladovanie.
Stanovište: poľné sady, pastviny, odľahlé stromoradia, extenzívne výsadby; stromy prospievajú aj v priemerných pôdach a drsnejších podmienkach, neznášajú miesta zamokrené alebo veľmi suché a piesčité.
Odolnosť: veľká odolnosť voči mrazu (v dreve i kvete), dobrá odolnosť voči chorobám a škodcom; v ťažkých, ílovitých alebo naopak v suchých, piesčitých pôdach náchylnosť na rakovinu; plody nevädnú ani nehnijú, chrastavitosť postihuje len listy.