Pôvod: Rusko
Opeľovacie pomery: vyžaduje opeľovača - samca.
Rast: stredný rast, vytvára nižší ker (do 2,5 m) so vzpriamene rastúcimi výhonmi, ktoré su pokryté malým množstvom krátkych tŕňov.
Plody: stredne veľké, guľovito oválne, oranžovo-červené, so silnejšou šupkou. Chuť sladkokyselkavá, osviežujúca. Obsahujú v priemere 5,63 % cukru, 3,73 % kyselín, 5-6,5 % olejov, 162,7 mg / 100 g vitamínu C a až 24 mg / 100 g karotenoidov. A taktiež ďalšie vitamíny, aminokyseliny, triesloviny, minerálne látky na posilnenie imunity, pozitívny vplyv na obranyschopnosť organizmu. Dozrievajú od polovice augusta, ľahko sa zberajú. Všestranné použitie: priamy konzum, zaváranie, výroba štiav, džemov, mrazenie, sušenie, výroba kozmetiky.
Stanovište: nenáročná drevina, vyžaduje slnečné stanovište, priepustnú pôdu, dostatok priestoru.
Odolnosť: plne mrazuvzdorná odroda (do - 34 °C), odolná voči chorobám a škodcom.