Pomalší rast, vytvára stredne veľký kríkovitý strom. Habitus vzpriamený, široký. Kvitne bledoružovo, koncom jari. Stredne veľký plod guľatého tvaru a svetložltej farby. Dužina je krémovo biela, stredne tuhá, voňavá. Chuť výborná, výrazne korenistá, vynikne po tepelnom spracovaní. V surovom stave chutná po prvých mrazoch. Tepelné spracovanie - výroba džemov, pyré, dulového "syra¨, sušenie, muštovanie. Plody odpudzujú mole. Skladovanie na chladnom a dobre vetranom mieste. Chránené slnečné stanovište, teplejšie polohy. Pôda vlhká, dobre odvodnená, hlinitá, hlinito-piesčitá, dostatočne zásobená živinami. Mrazuvzdorná, odolná drevina, vhodná aj pre ekologické pestovanie. Výchovný rez na zapestovanie dostatočne pevných kostrových vetiev a neskôr presvetľovací rez. Zber od polovice októbra, konzumná zrelosť od novembra. Samoopelivá.