Pestovanie predovšetkým na nízkych tvaroch, stredne úrodná, koruna je guľovitá, neskôr plocho guľovitá a hustá. Plody menšej až strednej veľkosti, hladká alebo sčasti drsná šupka, tenšia, základnej farby zelenožltej, neskôr zlatožltej, krycia farba hnedavo červená, neskôr v konzumnej zrelosti jasno červená. Dužina je žltavá, krehká, jemná a šťavnatá. Chuť je vynikajúca, vyrovnane sladko kyselkavá, aromatická. Vhodnejšia do stredných polôh a živných pôd. Strom je odolný voči chrastavitosti. Pri výchovnom reze sa uplatňuje predovšetkým prerezávka, prílišné skracovanie výhonov spôsobuje prehustenie koruny, stromy vyžadujú občas zmladenie. Pôvodom z Anglicka. Vhodné opeľovače: Astrachan červený, Bernské ružové, Croncelské, James Grieve, Jonathan, Krasokvet žltý, Parména zlatá, Ontario, Kalvil biely zimný. Výborne opeľuje iné odrody. Oberá sa v druhej polovici septembra, vhodné na konzum v mesiaci november/ december, vydrží do februára.